IRODÁNK JELENLEG CSAK EMAILBEN ÉRHETŐ EL / YOU CAN ONLY REACH US BY EMAIL
Messze a legjobb!

AZ IRODA NYITVA:

H-P: 9-18; on-line: 24/7

Kambodzsa a Thai-öböl partján fekszik, fővárosa és kulturális központja PhnompenKambodzsa jelképe és egyik legfőbb nevezetessége Angkor és az itt található templomeggyütes (Angkor Wat), ami a nemzeti zászlón és címeren is megjelenik.


Angkor a templováros az ősi Khmer Királyság fővárosa volt több mint 600 éven keresztül. A várost a khmerek elhagyták egy támadást követően és a kb. 250Km-re fekvő a mai főváros Phnompen közelében telepedtek le. Angkor elnéptelenedett, benőtte az őserdő, feledésbe merült. A város francia kutatók fedezték fel újra az 1900 -as évek közepén, 1992 -ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította Angkort.
Kambodzsa 1953-ban nyerte el függetlenségét előtte francia gyarmat volt, Phnompen francia gyarmati stílusú épületei ma is népszerű turista célpontnak számítanak.
Első repülőtere az 1920 -as évek végén épült Pocsetong repülőtér. Az országot ebben az időszakban Ázsia gyöngyének becézték. A békés fejlődésnek 1975-79 ig tartó Pol Pot vezette Vörös Khmerek rémuralma vettet gátat. Ezen időszakra áldozataira emlékezik Phnompentől 15km -re található Udong -ban felállított Cheung Ek -i emlékmű, ahol 8000 nem és kor szerint rendezett csontváz látható.

Phnompen

Siem Reap

STA Travel utazási iroda
 
kambodzsa, angkor, angkorwat, kambodzsa repülőjegy, kambodzsa szállás, sieam reap, phnompen